Rugby voor beginners

Volgens de legende ontstond rugby in 1823 tijdens een voetbalmatch op een school in het stadje Rugby in Engeland. Een jongeman, William Webb Ellis genaamd, nam de bal op met zijn handen en begon daarmee in de richting van het doel van de tegenstander te lopen. Twee eeuwen later is rugby een van de populairste sporten ter wereld geworden, met miljoenen spelers, toeschouwers en fans. Na het WK voetbal en de Olympische Spelen is het WK rugby het derde meest bekeken sportevenement wereldwijd! Rugby wordt gekenmerkt door een unieke mentaliteit die zich ontwikkeld heeft door de jaren heen. Het spel wordt niet alleen gespeeld volgens de regels, maar ook binnen de geest van de regels. Door discipline, beheersing en een wederzijds respect wordt een kameraadschap en een gevoel voor “fair play’ ontwikkeld die rugby typeren.

Voor de leek komt het ruw en barbaars over. Niets is minder waar! Zowel op als naast het veld zal een rugbyspeler, als ultieme teamspeler, telkens weer zijn lichaam in de strijd gooien voor zijn teamgenoten. Maar zonder tegenstander of scheidsrechter ook geen wedstrijd, dus wedstrijden resulteren altijd in de alom gekende en geprezen ‘derde helft’ in het clubhuis.

Rugby is een sport waarin je al je energie kwijt kan, waarbij tactiek en strategie van groot belang zijn, waar je zonder je teamgenoten niet kunt presteren en waarbij iedereen op het veld aanvaller én verdediger is. De ultieme teamsport dus. Met bijbehorende teamgeest en –binding. Als dat je aanspreekt, is het zeker de moeite waard om rugby een kans te geven.

Instructor

User Avatar admin

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Gratis

Course Features

  • Lectures 0
  • Quizzes 0
  • Students 0
  • Assessments Yes